cad cam containers droog reinigen

Containers droog reinigen

Containers droog reinigen zonder vloeistof

Traditioneel gebeurt het reinigen van containers met vloeistoffen. Hieraan kleven de nodige nadelen. Het vergt onder andere extra voorzieningen om de reinigingsvloeistoffen aan en af te voeren.

Focus op MVO

Daarnaast worden de milieu-eisen, die aan de afvoer van vloeistoffen worden gesteld, steeds hoger. Het warme water dat tijdens, en de warme lucht die na afloop van het reinigingsproces van de containers nodig zijn, zijn ook zaken die voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen belangrijke punten zijn.

Focus op innovatie

Jongerius heeft in nauwe samenwerking met de markt voor dit probleem een oplossing bedacht: het droog containerreinigingssysteem CSM1500. De CSM1500 is een mooi voorbeeld van de innovatiedrang van Jongerius.

Jongerius CSM1500 Containers droog reinigen

Het nieuwe container/IBC reinigingssysteem CSM1500 van Jongerius is dé oplossing om containers volgens de hoogste standaarden droog te reinigen.

Milieuvriendelijk systeem

Voor veel bedrijven zijn de steeds strenger wordende milieu-eisen een flink probleem. Hiervoor moeten geregeld aanpassingen gedaan worden aan de reinigingssystemen. Met de CSM1500 van Jongerius behoort dat tot het verleden. De CSM1500 gebruikt geen vloeistoffen waardoor er na afloop van het reinigingsprocédé alleen een residu over blijft. Dit residu wordt afgezogen en in een centraal opgesteld afzuigfilter opgevangen.

https://youtu.be/6c50gDy3o00

 

 

Kunnen wij u van dienst zijn?
Vraag een offerte aan
Container reinigen zonder vloeistof

Overal toepasbaar

De CSM1500 is overal toepasbaar doordat er geen vloeistoffen voor het reinigen en geen warme lucht voor het drogen van de containers nodig zijn. Dit maakt het aanleggen van extra aan- en afvoerleidingen overbodig.

Het unieke ontwerp is daardoor snel te realiseren, tegen lage kosten en heeft een hoge ROI.

Extreem korte reinigingstijd

Een container met een volume van 2.000 liter is binnen 5 minuten compleet gereinigd. Inclusief het aan- en afkoppelen van de CSM1500 duurt het reinigen ongeveer 12 minuten.

Na reiniging is de container direct beschikbaar voor productie.

Voor diverse typen containers

De CSM1500 is geschikt voor zowel ronde als vierkante containers en toepasbaar in alle sectoren waar poeders en vloeistoffen worden verwerkt.

INNOVATIONS

Bij het ontwerpen van proces installaties staat uw bedrijfsproces centraal. Daarbij maken kleine innovaties vaak een groot verschil. Deze continue...

Lees meer

ENGINEERING

Kritisch, creatief en flexibel meedenken bij het ontwerp van uw installatie is een belangrijke fase voor de uiteindelijke optimale procesoplossing....

Lees meer

TESTFACILITY

Bij het ontwerpen en de inrichting van uw bedrijfsprocessen wilt u risico’s zoveel mogelijk uitsluiten en garanties dat de nieuwe installatie...

Lees meer