Engineering

De engineers van Jongerius vertalen de wensen van de klanten en de wettelijke eisen die aan een proces installatie gesteld worden, door naar een procesontwerp.
In de eerste fase wordt de grote lijn van het ontwerp gemaakt. Hierbij houden de engineers rekening met de wensen van de klant en de wettelijke eisen die aan een proces installatie gesteld worden.
Tijdens de tweede stap van de procesfase wordt het procesontwerp gevalideerd. De processen worden gecontroleerd en getest, voordat tot de uiteindelijke engineering van de proces installatie wordt overgegaan.

In de engineeringsfase wordt de concept engineering uitgewerkt. NA goedkeuring van dit concept, wordt overgegaan tot de detail engineering.

In de laatste fase vindt de montage van de procesinstallatie plaats. Tot slot vindt de inbedrijfstelling plaats.

De engineers van Jongerius hebben van al deze fases kennis en ruime ervaring met het ontwerpen van procesinstallaties van droge stoffen als van vloeistoffen.

processtappen engineering traject Jongerius
technisch ontwerp testfacility Jongerius

De engineering afdeling van Jongerius heeft ruime ervaring in het ontwerpen van installaties voor de volgende droge en natte processen.

Product intake

Voor het lossen en de opslag van producten: Big Bags, silo’s en IBC’s/containers.
Daarnaast heeft Jongerius een aantal innovaties op de markt gebracht, zoals de cMX500 voor het droog reinigen van containers en een reinigingsinstallatie voor Big Bags.

Transport

Zowel op het gebied van mechanisch als pneumatisch transport leveren de engineers van Jongerius diensten. In de ontwerpfase kunnen zij metingen verrichten en de te bouwen installatie beoordelen op de verschillende onderdelen.

Wegen en doseren

De engineers van Jongerius hebben een uitgebreide kennis van de weeg- en doseerinstallaties van K-Tron en Three Tec. Hierdoor bent u verzekerd van de meest optimale procesinstallatie.

Mengen

Voor het mengen van droge stoffen als het oplossen en mixen van vloeistoffen en droge stoffen heeft Jongerius specialistische kennis in huis. IKA en Ruberg zijn op dit gebied onze partners.

Malen en zeven

De conische maalmolens van Quadro en IKA (Collbid Mill) worden veelal in de procesinstallaties toegepast.

Verpakking

Voor de levering van verpakkingsinstallaties werkt Jongerius samen met Behn + Bates. Daarnaast levert Jongerius ook haar eigen Big Bag vulstation.

INNOVATIONS

Bij het ontwerpen van proces installaties staat uw bedrijfsproces centraal. Daarbij maken kleine innovaties vaak een groot verschil. Deze continue...

Lees meer

ENGINEERING

Kritisch, creatief en flexibel meedenken bij het ontwerp van uw installatie is een belangrijke fase voor de uiteindelijke optimale procesoplossing....

Lees meer

TESTFACILITY

Bij het ontwerpen en de inrichting van uw bedrijfsprocessen wilt u risicoโ€™s zoveel mogelijk uitsluiten en garanties dat de nieuwe installatie...

Lees meer